Hogyan működik a bútorszéf elemcsere?

Bútorszéf elemcsere

Hogyan működik a bútorszéf elemcsere?

 

Nem működik a széf? Aligha tudsz bosszantóbb dolgot igaz? Lehet, hogy csak elemcsere kell a bútorszéfben? Hívj minket, a széfszakértők csapatát, akik a bútorszéf zárak területén minden tekintetben otthonosan mozognak!

 

Kezdjük a legelején: neked milyen széfed van?

 

Ez egy fontos tisztázandó kérdés, mert könnyen lehet, hogy bútorszéfed van. Hogy mi az? A kifejezés a német „möbeltresor” fordításból származik, és könnyedén okozhat félreértést olyan esetekben, amikor a széfet mondjuk nem te vásároltad, vagy esetleg ajándékba kaptad, esetleg megörökölted. Így könnyen lehet, hogy te magad is egy bútorszéf tulajdonos vagy, miközben nem is tudsz róla. Míg minden bútorba szerelt széf, bútorszéfnek számít, úgy nem minden bútorszéf van valamilyen berendezésbe helyezve. 

Fontos tudnod, hogy ha ragaszkodsz ahhoz, hogy a széf a bútor részeként üzemeljen, semmi esetre sem elegendő, ha azt csak a berendezéshez rögzíted. A bútorszéf alját betonhoz, illetve annak hátulját falhoz kell rögzítened. Mivel ha csak a bútorlaphoz rögzítenéd, az könnyen kiszakítható.

Arra is kell figyelned, hogy a megfelelő típusú és hosszúságú csavarokkal rendelkezz. Azok a csavarok, és dübelek, amit a széfhez adnak nagyrészt alkalmatlanok a rögzítésre. Így azt javaslom, hogy egy rögzítéstechnikai boltban kérj segítséget! A dübelnek min. 10 cm hosszúnak kell lennie, min 6 mm átmérőjűnek, és fontos, hogy mibe rögzíted. Más kell betonba, és más téglába.

Ha most tervezed a vásárlást, tanácsoljuk, hogy duplafalú, fúrásvédelemmel rendelkező darabot válassz. Még a legjobb minőségű széf sem jelent elég biztonságot, ha az nincs megfelelően rögzítve. Megfelelő rögzítés esetén a bútorszéfre akár biztosítás is köthető, ráadásul az értékhatár, riasztórendszer kiegészítésével duplázódik. Érdemes tudni azt is, hogy a megfelelő rögzítésen múlik az is, hogy működhet-e a megkötött biztosítás baj esetén. A biztosító társaságok 500 kg lefeszítő erőnek ellenálló rögzítést írnak elő, amelybe a széf súlya is beletartozik. 

 

Lássuk a bútorszéf elemcserét!

 

A bútorszéfek zárszerkezete sokféle lehet, de mindegyikre igaz, hogy kényesek, rendszeresen karban kell őket tartani. A gondos ellenőrzés persze nem azt jelenti, hogy a bútorszéf zárja vagy kulcsa ne hibásodhatna meg időnként. Sőt általában az olcsó széfeknek gyenge minőségű a zárja is. A széfed zárja lehet kulcsos, mechanikus tárcsás számzár, illetve elektronikus számzár, vagy akár ezek kombinációja is. Annyi biztos, ha nem csupán kulccsal tudod nyitni vagy zárni, akkor a meghibásodás akár nagyon sokrétű is lehet, és a pontos diagnosztizálásához, valamint a „mellékhatások nélküli” megoldásához rajtunk keresztül juthatsz el!

Három fő típusa van az elemmel való tápellátásnak:

  1. Külső elemtartó: Itt a takarófedelet kell eltávolítani, majd az elemeket cserélni
  2. Belső elemtartó: Ezeknél a széfeknél az elektronika csipogással jelzi, ha elemcsere szükséges. Kinyitás után a takarólemez alatt bújnak meg az elemek. Ezeknél a leggyakoribb gond, hogy az elemeket teljesen lemerítik, és a széf kulcsa sincs már meg. Na ilyenkor már csak a szakértő tudja kinyitni.
  3. Külső betáplálású: Ez azt jelenti, hogy kintről egy 9V- os elemet kell az érintkezőkre helyezni, és már működik is.

 

A bútorszéfekbe ált. 2A tipusú elem való 3 vagy 4 db.

 

Lehet, hogy csak egy egyszerű bútorszéf elemcsere lesz szükséges, de az is elképzelhető, hogy ennél jóval összetettebb a probléma. Inkább bízd ránk, akár az elem kicserélését is, és ne hallgass a „csináld magad” típusú Youtube csatornákra. Az elemcsere egy rutinfeladat lehet, ha azt szakember végzi. Ha mellettünk döntesz, rendkívül rövid időn belül hozzájutsz értékeidhez. 

A széf működését az elemcsere után ellenőrizzük nyitott ajtónál. Ha szükséges újra kell programozni.

A széfszakértők csapata komoly tapasztalattal rendelkezik, kiváló szakemberekkel, modern céleszközökkel, naprakész információkkal áll a rendelkezésedre. Ráadásul egy órán belül kiérünk a helyszínre! Ha szeretnéd, akár azt is leellenőrizzük, hogy a biztosításnak megfelelően van-e minden kialakítva. Bútorszéf zárcsere, kulcscsere, elemcsere?

Hívd a széfszakértők csapatát bizalommal!

Szabo Denes

Hívj most! 06 20 575-15-95