Mire figyelj a bútorszéf rögzítésénél, beépítésénél?

Bútorszéf rögzítése, beépítése

A bútorszéf rögzítése, beépítése

 

Nem véletlen, hogy a bútorszéfek igen nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen egyszerűen rögzíthetőek és gyakorlatilag bárhova beszerelhetőek. Mindez pedig nem igényel semmilyen szakértelmet, ami további hatalmas előnyt jelent. Ha a cikkben szereplő pár dolgot betartod a bútorszéf rögzítése, beépítése során, akkor más dolgod már nincs is!

 

Miért jó választás egy bútorszéf?

 

A bútorszéfek számos szempontból praktikus tagjai a széfek családjának, hiszen stílusosak és tökéletesen harmonizálnak a belső térrel, ráadásul kis méretűek, és megfizethető áron lehet hozzájuk jutni. Mindez tökéletesen alkalmassá teszi őket irodai és otthoni felhasználásra egyaránt. Egy ilyen szerkezet nagyon hasznos tud lenni függetlenül attól, hogy az otthonodban lévő értékeknek keresel megfelelő rejtekhelyet, vagy az irodai holmidat tudnád biztonságban.

 

Mit érdemes tudni a bútorszéf rögzítéséről és beépítéséről?

 

Az általában igen kedvező árfekvésben mozgó bútorszéfek beépítése egyszerű, ám ennek ellenére nagy odafigyelést igényel. Fontos előre gondolkodni, mert a bútorszéf rögzítése illetve beépítés után már jóval nehezebb variálni, ha mégis lecserélnénk a meglévőt egy nagyobbra. Mindenképpen a falhoz, vagy a padlózathoz közeihez rögzítsük, és ne a szekrényhez magához. A beépítéskor oda kell figyelni arra, hogy a frontfelület pontosan síkban legyen a fallal és a rögzítés során a széf méretéhez képest hagyjunk némi ráhagyást. A biztonság növelése érdekében fontos, hogy a széf helyének a hátoldalát is védjük a lefeszegetés ellen. Így fontos hogy a fal anyagának megfelelő dübel kiválasztása. Lehetőleg ne a széfekhez kapott dübeleket használjuk, mert azok nem alkalmasak a szakszerű rögzítésre. Mindenképpen fém alapanyagú dübelt válasszunk megfelelő szakítószilárdságban, melyek meghúzásra deformálódnak, vagy ragasztással rögzülnek.

A hozzáértők rendszerint azt tanácsolják, hogy ha kitaláltuk, milyen széfméret számunkra az ideális, minden esetben válasszunk egy mérettel nagyobbat, ugyanis az lesz a telitalálat. Hiszen lehet, hogy most csak pár értéket, iratot helyeznénk el benne, de ahogy egyre jobban hozzászokunk a bútorszéf napi használatához, úgy jövünk majd rá, mennyi mindent szeretnénk nagyobb biztonságban tudni a lakáson vagy az irodán belül, így a széfet hamar ki lehet nőni.

 

Vannak hátrányai a bútorszéfnek?

 

Az egyetlen hátránya, hogy igen könnyen ráakadhatnak az illetéktelenek, ugyanis eléggé korlátozottak a lehetőségek, hogy hova lehet elhelyezni. Persze, az, hogy megtalálták, még nem is jelenti, hogy ki tudják nyitni!


Ha maga a rögzítés nem elég szilárd, könnyen kiemelhető a bútorszéf a helyéről, ami miatt igen hamar funkcióját veszítheti. A megfelelő odafigyelés mellett mindez nem lehet probléma. 

A bútorszéfek gyenge pontja maga a zárbetét, és szerkezet, így ennek megfelelően tároljuk benne értékeinket. Ne feledjük azt az alaptételt, hogy a széf ára a tartalma árának 10%- a kell hogy legyen!

A fentiekből egyértelműen látható, hogy ezeknek a bútorszéfeknek a nagyszerűsége éppen az egyszerűségükben rejlik. Ám a funkciójukat csak abban az esetben tudják maradéktalanul ellátni, ha a rögzítésnél nagyon odafigyelünk, és minden részlet a helyére kerül – így az értékeinket mindig biztonságban tudhatjuk akkor is, ha éppen senki nincs otthon, vagy üres az iroda. 

 

Szabo Denes

Hívj most! 06 20 575-15-95