Black Friday & Faliszéf nyitás– A kirúgástól mentette meg a faliszéf nyitó szakember

 

Kiemelnél egy nagyobb összeget a fali széfedből a vásárláshoz, de nem nyílik a széf zárja? Nem te vagy az első! Ismerkedj meg M. András történetével, akit éppen a legrosszabbkor ért az a pech, hogy a faliszéf nyitás nem jött össze, nem jutott hozzá a készpénzéhez, de ami ezután történt, az megmentette a munkahelyét.

 

Szezám tárulj! Ha nem nyílik a széf, ne ess pánikba

 

– Arra ébredtem, hogy tropára ment a laptop. – mesélte András. – Minden előjel nélkül adta be a kulcsot és nekem aznap éjfélig fel kellett töltenem egy többmilliós EU-s pályázati pénzből finanszírozott projektmunka beszámolóját.

Igazi Black Friday volt, csak nem a november 29-i, hanem az a péntek 13. fajta. Az volt a szerencsém, hogy mindent elmentettem a felhőbe, így csak egy új gépre volt szükségem. A számlámon nem volt elegendő pénz, de jelentős összeget tartok a széfemben. De amikor megpróbáltam kinyitni, levert a víz, ugyanis se a kulcsra, se a kódra, de varázsszóra sem nyílt a széf ajtaja. Nem volt kitől ekkora összeget kölcsönkérni ilyen hirtelen.

Akkor szerencsére eszembe jutott, hogy az egyik haveromnak volt már gondja a faliszéf zárjával, de mákja volt a szakemberrel, akit találomra felhívott az internet alapján. Megeresztettem egy telefont a cimborám felé. Mázli, hogy emlékezett a cég nevére! 

 

Ha nem sikerül a faliszéf nyitás: A zsebpiszoktól a bőrtokig: hasznos tanácsok kezdő széftulajdonosoknak

 

Bárkivel előfordulhat, hogy Andráshoz hasonló helyzetbe kerül. A széf zárja könnyen meghibásodhat, legyen a készülék bármilyen megbízható darab. Több oka is lehet annak, hogy nem jutsz hozzá az értéktárgyaidhoz, ezért nem kell rögtön farkast kiáltani.

Először is bizonyosodj meg róla, hogy valóban a széffel van-e baj.  Könnyen meglehet, hogy a kulccsal lesz a gond, rárakódott a zsebpiszok, vagy megrágta az idő vasfoga: próbálkozz a pótkulccsal is. Hosszú távon érdemes két dologra is gondolni, ha eddig nem tetted:

  1. megbízható szakemberrel kulcsot másoltatni,
  2. a kulcsot pedig bőrtokban tartani, hogy ne szedje össze a zsebpiszkot.

Előfordul, hogy nem emlékszel a kódra, amivel a zár nyílik, idegességedben többször is félreütötted a számokat, mert eleve egy stresszes helyzetben próbálkoztál. Ilyenkor vegyél mély levegőt, nyugodj meg! András sem ment fejjel a falnak az első pánik után, és nem hitte, hogy majd megoldja egyedül a dolgot. Pedig maga is remekül ért a barkácsoláshoz, ám első gondolata egy szakember volt. És milyen jól tette!

 

A faliszéf nyitás Ali babája: Szabó Dénes

 

– Felhívtam a szakembert, és a kérdéseiből is rögtön éreztem, hogy megbízhatok benne – folytatta András a történetét – valóban tudja a dolgát. Megkérdezte, hogy milyen típusú a széf, és megnyugtatott, hogy vannak alkalmas, speciális eszközei a könnyű és sérülésmentes nyitáshoz. Szabó Dénes azt is jelezte, hogy készítsem elő neki az iratokat, a helyes kulcsot, melyekkel bebizonyíthatom, hogy jogosan tartok igényt a széf tartalmára.

Előre egyeztettünk az összegről, és megígérte, hogy kollégája rövid időn belül a helyszínen lesz. Hatalmas szerencsém volt, még kora délután megvettem az új laptopom és el tudtam végezni a feladatomat. Ha mulasztok, egészen biztos, hogy azonnali hatállyal elbocsájtanak az állásomból.

Szomorú tény, de napjainkban bizony azzal szembesülünk, hogy a számlánkon tartott, lekötött összeg kezelési költsége magasabb, mint maga a kamat. Ez is az egyik oka annak, hogy a legtöbben nagyobb összegű készpénzt vagy értéktárgyat tartunk otthon. Az ősidőkben szépapáink nem zárták a ház ajtaját és a huzatba varrták a pénzt, napjainkban viszont szeretünk biztosra menni.

De néha visszaüt a dolog és a biztonság olyan jól sikerül, hogy mi magunk se jutunk hozzá az értéktárgyainkhoz. Veled is épp ez a helyzet? Vegyél egy nagy levegőt, légy laza. De kizárólag komoly szakember segítségét vedd igénybe, és ne a netről lesd le, hogy mit kell ilyenkor tenni.

Mindegy, hogyan zárult be – mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Hívj most! 06 20 575-15-95