Minden, amit egy irodai széfről tudni érdemes

Irodai széf

Hogyan válassz irodai széfet?

 

Elképesztően hasznos, ha egy irodában van egy olyan hely, ahova a helységben található értékeket el lehet helyezni, és azok teljes biztonságban vannak akkor is, ha éppen senki nincs az épületben. Legyen szó pénzről, nagy értékű tárgyakról vagy éppen fontos iratokról, egy irodai széf belsejében jó helyen vannak, biztosan nem kerülnek illetéktelen kezek közé. Mit érdemes tudni ezekről a szerkezetekről és mi történik akkor, ha esetleg meghibásodnak?

 

Milyen irodai széfek léteznek?

 

Lényeges tisztázni, hogy számtalan különböző fajta széf létezik. Abban mindegyik megegyezik, hogy nagyon magas mechanikai védelmet nyújtanak, masszív zárszerkezettel és zsanérozással vannak felszerelve, valamint akár a tűz ellen is védelmet nyújtanak. Ennek köszönhetően a készpénz mellett érdemes a fontos dokumentumokat is ebben elhelyezni. 

A széfek másik előnye, hogy magasabb kockázatvállalási értékhatárral köthetsz biztosítást a benne elhelyezett értékekre, ami nagy előny például a páncélszekrényekhez képest. Sokféle irodai széf létezik, éppen ezért minden igény számára van megfelelő szerkezet, így te is kiválaszthatod a számodra megfelelőt. 

 

Számkombinációs, vagy kulcsos legyen?

 

Ez felhasználás függő, hiszen, ha a munkatársak gyorsan változnak, akkor érdemes számkombinációsat vásárolni, mert ott állítható a kód.

Azt mindenképp érdemes szem előtt tartani, hogy a széf választása a tartalmától függjön! Ha olyan dokumentumok vannak benne, akkor legyen tűzálló. Általános szabály, hogy a széf ára a tartalma értékének 10%- a!

 

Meghibásodhat-e egy irodai széf? 

 

Egy széfet évtizedekre vásárol az ember, ilyen hosszú idő alatt pedig mint minden szerkezet, ez is elromolhat. Ezt megelőzheted a rendszeres felülvizsgálattal, karbantartással, illetve ha megtörtént a baj, akkor sem kell kétségbe esned, hiszen a legtöbb irodai széf javítható. Nem az internetes videók lesznek ilyenkor a segítségedre, ide szakember kell, aki gyorsan, sérülés nélkül kinyitja a széfet és meg is javítja azt, hogy a későbbiekben ne fordulhasson elő hasonló kellemetlenség. Ne aggódj, végig teljes biztonságban lesznek az értékeid, amikor a hozzáértő a helyszínre érkezik, igazolja magát, majd csak ezt követően méri fel a problémát. Lehet, hogy zárcserére lesz szükség, elképzelhető, hogy a mechanikai nyitás lesz a megoldás, de az is lehet, hogy egy alkatrész cseréje is megoldja a gondot.

 

Nem nyílik, vagy nem zárul? Ne pánikolj!

 

A legveszélyesebb az, ha nem tudod bezárni a széfed, és ott állnak az értékeid ország-világ előtt, bárki hozzáférhet. A jó hír az, hogy ilyen nagyon ritkán, sőt, szinte soha nem fordul elő. 

A gyakoribb helyzet, hogy nem nyílik az ajtó, hiába próbálod a kulcsot, kódot, bármit. Ilyenkor az illetéktelenek nem férnek hozzá az értékeidhez, viszont sajnos te sem. Szerencsére ezt egy széfnyitással, illetve a hiba elhárításával könnyen lehet orvosolni.

Mi a Széfszakértőknél elsősorban mindig a javítást ajánljuk, és csak akkor cserélünk zárat, ha az tényleg elkerülhetetlen, hiszen nem érdekünk, hogy fölösleges kiadásokba hajszoljunk téged. 

Ha szeretnéd kiküszöbölni a hasonló helyzeteket és nem akarod azzal tölteni a munkaidődet, hogy a meghibásodott széffel vacakolsz, akkor érdemes 2-3 évente egy általános ellenőrzés végeztetned, ezzel megelőzve, hogy valami egyszer csak hirtelen elromoljon. Így megóvhatod az értékeidet és a trezorodat is egyaránt. 

Mentsd el a számunkat, mert akár karbantartásról, akár nyitásról, akár javításról van szó, irodai széfekben profik vagyunk!

 

Szabo Denes

Hívj most! 06 20 575-15-95