Milyen típusú széfet vegyek?

széf típusok

Ahány, annyiféle: milyen típusú széfet vegyek?

 

Ha komolyan gondolod értékeid védelmét, természetesen szükséged lesz egy széfre. Ha pedig sokáig szeretnéd használni, és egészen nyugodtan akarsz aludni, akkor az is számít, milyen széf típusok léteznek, amikből választani tudsz, mielőtt végül megvásárolsz egyet! Megmutatjuk, miket érdemes fontolóra venni, amikor kiválasztod a trezort.

 

Széf típusok kiválasztása: Értékhez mérten

 

A legfontosabb, sőt, talán egyetlen szempont, amit a széf vásárlás előtt figyelembe kell venni az az, hogy milyen méretű, értékű és típusú dolgot szeretnél tárolni benne. Kizárólag azt kell szem előtt tartanod, hogy a benne tartott értéknek megfelelőt találj, és eszerint érdemes keresned a kínálatban. Általános szabály, hogy a benne tárolt érték 10%- ért vegyél hozzá széfet, vagy páncélszekrényt.

Ez persze maga után vonja azt is, hogy választáskor azt is figyelembe veszed, hogy az adott értéket, pontosabban az értéket rejtő széfet hol akarod elhelyezni, mennyiben szeretnéd, hogy rejtve legyen mások tekintete elől. Ez alapján már könnyebb keresni a széftípusok között: falba építhető, ami egy nagyobb méretű kép mögé rejthető, vagy egy padlószéf, amelyet eltakar egy méretes perzsaszőnyeg. Fegyverek tárolására fegyverszekrényt érdemes venni, az érték méretétől függően pedig válogathatsz kisebb és nagyobb méretű széfek közt is, melyeket szabadon vagy a bútorba beépítve is igényelhetsz, és amit valamilyen módon majd rögzíteni kell, hogy ne legyen mozdítható. Ékszerek, nagyobb összegű készpénz, értékes műtárgyak vagy hivatalos dokumentumok tárolására egyaránt igénybe veheted őket.

 

A széf típusoknál a márka nem számít 

 

Ebből következik, hogy nem feltétlenül lehet márkák közt különbséget tenni, ami a biztonságot illeti. Attól még nem lesz jobban vagy kevésbé biztonságban a tulajdonod, hogy egyik vagy másik szolgáltatót választod. A tartósságban ma már nincsenek nagy különbségek, gondos karbantartással a legtöbb széf évtizedekig biztonságos marad.

Az viszont fontos ilyen szempontból, hogy az adott széf milyen módszerrel nyitható vagy csukható. Azt javasoljuk, hogy olyat válasz, amelyhez egyaránt szükséged van egy zárkombinációra és kulcsra is, így ha az elem lemerülne, akkor még mindig ki tudod nyitni a széfet. (De a legjobb persze, ha nem hagyod lemerülni az elemet.)

Számos külső tényező, körülmény is befolyásolhatja azt, hogy a széf egy adott időn belül meghibásodik-e vagy sem. Nem feltétlenül a széfen, sokkal inkább a tulajdonosán múlik hogy kell-e „soron kívül” szakembert hívni hozzá, vagy elég az időszakos karbantartás. 

 

Széfed bízd a Széfszakértőkre

 

A jövőben, ha esetleg gondod akad a széf zárjával, ne rágd magad azon, hogy biztos más típusú széfet kellett volna venned, és ne dönts rögtön úgy, hogy ideje lecserélni. Ez ugyanis bármilyen széffel megeshet, és szinte biztos, hogy van rá megoldás. A megfelelő céleszközökkel és szakértelemmel csak nagyon ritka az olyan esetek száma, amikor a széf sérülést szenved. Ha hozzáértő kezek veszik kezelésbe a széfed, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy nem kell újat venned!

De – és ezt nem győzzük megfelelően hangsúlyozni – az igazán jó megoldás a rendszeres karbantartás. Évente egyszer-kétszer hívj ki minket, mi ránézünk, ellenőrizzük az elemeket, kulcsokat, zárszerkezetet, kitisztítjuk, és gondoskodunk a hibamentes, megbízható működésről. 

Így garantáljuk neked, hogy márkától és típustól függetlenül a széfedre mindig számíthatsz!

 

Szabo Denes

Hívj most! 06 20 575-15-95