Miért kell egy otthoni széf mindenkinek?

Otthoni széf

Mire figyelj egy otthoni széf vételekor?

 

Az otthonunk minden kincsünk őrzője, éppen ezért a legtöbben bizony megválogatják, hogy kit engednek be személyes terükbe. Attól függetlenül, hogy te az óvatosabb, vagy éppen a lazább vendéglátók közé tartozol, az otthoni széf téged neked is hasznos lehet. Éppen azért, mert mindenre te sem készülhetsz fel, az otthoni széf megoldás lehet!

 

Nem csak cégeknek van mit félteniük!

 

Te is úgy gondolod, hogy az otthoni széfnek csak akkor van létjogosultsága, ha valóban nagy értékű dolgokat tárolnak benne, mint aranyékszer, vagy drága gyémánt? Sokan vannak így ezzel, szerintük a széfek csak nagyobb cégek, és vállalkozások kiváltságai, pedig magáncélra is igen hasznosak lehetnek.  Valójában az otthoni széfek elsődleges célja az eszmei, és persze nem mellesleg az anyagi javak védelme. Ez annyit jelent, hogy bizonyos esetekben egy mások számára kevésbé értékes ékszer, vagy eszköz is féltve őrzött kincs lehet, attól függetlenül, hogy annak mekkora a tényleges értéke. De ide tartozhatnak a pótolhatatlan okiratok, szerződések is, aminek nem szeretnéd, ha baja esne. 

Azt hiszem, abban mindannyian egyetértünk, hogy az eszmei érték legtöbbször jóval magasabb, mint a tényleges, forintban mérhető ár. Az otthoni széfek többek között ezeknek a felbecsülhetetlen kincseknek lehetnek méltó őrzői, így te olyankor is nyugodtan hátradőlhetsz, amikor lakásodtól távol vagy. 

 

Kikkel szemben véd?

 

Ha megkérdezünk embereket, hogy a széfek milyen károkkal szemben védenek, a legtöbben a betörőkre gondolnak, akik sokszor a legváratlanabb pillanatban fosztanak meg minket féltett kincseinktől. Az otthoni széf azonban nem csak az idegenkezűségtől, de más, előre nem látható káreseményektől is megóvhat. Ilyen például a tűzeset, vagy a víz, vagy bármilyen más kár, amelyek gyakran egy egész élet munkáját képesek elsöpörni. Egyes vagyontárgyak idővel pótolhatók, míg néhány kincs elvesztése végleges kárnak minősül. És szörnyű még belegondolni is, mennyi macerával jár olyan dokumentumok pótlása, mint a születési anyakönyvi kivonat, vagy a lakás adásvételi dokumentumai… Nos, ezek őrzésére kiváló az otthoni széf, amik közül választhatsz tűz-, vagy vízállót, nyomás-, vagy feszegetésbiztos változatot, így értékeid egészen biztosan jó helyen lesznek, jöjjön bármilyen természeti, vagy más jellegű katasztrófa.

 

Mit kell tudni az otthoni széfről?

 

Az otthoni széfek kiválasztásánál fontos, hogy tisztázd, egészen pontosan mire van szükséged. A választék igen széles, és csak akkor leszel maradéktalanul elégedett, ha pontosan meghatározod, mik is az elvárásaid. Választhatsz számkódos, elektronikus széfet, vagy hagyományosabb, kulccsal működő mechanikus széfet. A méret terén is igencsak nagy a választék, és akkor még nem is ejtettünk szót az egyéb különleges tulajdonságokról, mint a tűzállóság, feltörhetetlenség és a többi. Rengeteg márka kínálja a jobbnál jobb termékeit, hogy az összes a te igényeidnek megfelelően szolgálhasson.

A legfontosabb amit szem előtt kell tartanod, hogy olyan áru széfet, vagy páncélszekrényt vegyél, aminek ára a benne tartott érték min 10%- a.

 

Mi történik, ha elromlik az otthoni széfed?

 

Ennek esélye minimális, főleg akkor, ha gondoskodsz a rendszeres, legalább évente egyszeri karbantartásról. Azonban a legtöbb eszközhöz hasonlóan ennél sem zárható ki 100%-ban a meghibásodás lehetősége. Attól nem kell félned, hogy a széf egyszer csak nem zárul be – ilyen szinte soha nem történik –, a gyakoribb eset az, hogy nem nyílik ki. 

Ilyenkor soha ne próbáld egyedül megoldani a problémát, mindig hívj szakszerű segítséget! Legyen szó bármilyen megoldhatatlannak tűnő problémáról, bármilyen típusú széf esetén, mi segítünk neked. Keress minket bizalommal, és emeld a biztonságot még magasabb szintre!

 

Szabo Denes

Hívj most! 06 20 575-15-95