Amit a páncélszekrényekről tudni kell

Páncélszekrények

A páncélszekrényekről röviden

 

Páncélszekrényben tartod a legértékesebb kincseid? Gratulálunk, ez egy felelősségteljes döntés! Persze felmerülhet, hogy Murphy soha nem pihen, és mi lesz, ha meghibásodik a zár, de emiatt ne aggódj, páncélszekrényekben is otthon vagyunk!

 

Biztonsági kisokos: mit jelent: páncélszekrény, trezor, széf

 

  • Páncélszekrény: olyan szekrényt értünk alatta, ami acéllemezekből készült, speciális biztonsági zárszerkezettel van ellátva. A páncélszekrényt egy betörő sem fogja meglovasítani, hiszen súlya több száz kilogrammtól több száz tonnáig terjed.
  • Trezor: a legősibb biztonságos tárolási forma. Alakra ládára hasonlít, vaspántokkal van ellátva, szintén jelentős a tömege. Trezor lehet egy rejtett helyiség is, ami vasalt ajtóval van ellátva. Mindkét esetben trükkös zárszerkezetek védik a benne őrzött értéket az idegenektől. 
  • Széf: Egy, a páncélszekrénynél egyszerűbben előállítható, speciális zárral rendelkező vasdoboz. Több típusa van, jellemzően a magánszemélyek használják, otthoni értékeik biztonságos tárolására. Mivel a súlyuk jóval kisebb a trezornál és a páncélszekrénynél, ezért érdemes mindig rögzíteni a széfet arra a felületre, ahová helyezzük. 

 

Belső páncélszekrény

 

Mikor lehet neked szükséged egy páncélszekrényre?

 

Ha rendkívüli értékű műtárgyakkal rendelkezel, értéktárgyaid nagy méretűek vagy fegyvert tartasz otthon, és a jogszabályoknak megfelelően elzárnád.

Szintén ajánlott páncélszekrényt vagy széfet beszerezned, ha olyan ingatlanban laksz, ami a betörők szemében elsődleges célpont lehet. Ilyen az, ha nincs megfelelően kivilágítva egy lakás, ha nincs kutya, riasztó és kamera, vagy ha nem elég masszívak az ajtók és nem elég minőségiek a zárak. Ha sokáig vagy távol otthonról és nincs, aki vigyázzon a házra, vagy ürítse a postaládát, akkor is kinézhetik az otthonod, de célpont lehetsz akkor is, ha a minőségi cuccokat vásárolsz, mert a kukád is átnézik. Az is hátrány, ha otthonban laksz, ahol nagy ablakok, üvegajtók és franciaablakok vannak, ezért jól beláthatóak a belső terek. Ha a fenti szempontokból legalább 3 teljesül, és emellett még komoly értékeket őrzöl otthon, mindenképp ajánlott egy páncélszekrény vagy egy széf.

 

Mi romolhat el egy páncélszekrényen?

 

Attól nem kell félned, hogy a páncélszekrény gondol egyet, és magától kinyílik, ilyen probléma nem szokott felmerülni. Az azonban előfordulhat, hogy nem tudod kinyitni. Lehet, hogy meghibásodott a zárszerkezet, elvesztetted a kulcsod, esetleg elfelejtetted a kódot. Csak semmi pánik: mi tudjuk a módját, hogy miként lehet kiküszöbölni ezt a problémát. A Széfszakértők csapata rendelkezik azzal a technikával és szaktudással, ami egy páncélszekrény kinyitásához szükséges.

 

Mi történik, ha a páncélszekrények zárva maradnak?

 

Egyetlen megoldás van: széfszakértőt kell hívni. Nem fogod tudni kinyitni egyetlen, filmben látott módszerrel sem, és egyszerű lakatos sem fog tudni segíteni, mert a páncélszekrényeknek pont az a feladata, hogy ne adja meg könnyen magát. 

Több szempontból is fontos, hogy megbízható szakembert válassz: egyrészt tudnia kell roncsolásmentesen nyitni a páncélszekrényt, hogy ne kelljen újat venned a beavatkozás után több tíz- vagy százezer forintért. Másrészt etikusnak is kell lennie – sajnos sok olyan esetet láttunk már, ahol a „széfszakértő“ valójában besurranó tolvaj volt, és vagy széfnyitás közben lovasított meg pár kisebb értéktárgyat, vagy a lakás felmérése után később ment vissza. 

Számunkra mindennél fontosabb a saját hírnevünk tisztasága és az ügyfeleink biztonsága: ezért van az, hogy maximálisan betartjuk a jogszabályokat. Érkezéskor igazoljuk magunkat, és ugyanezt kérjük tőled is: bizonyítsd be, hogy a páncélszekrény és a benne lévő dolgok a te tulajdonod, illetve jogosan férsz hozzá. Ezután a páncélszekrény(ek) kinyitását a jelenlétedben végezzük el, végig látod, mit csinálunk, és mi magunk nem nézzük át a tartalmát.

Ha a széfszakértőket keresed fel a páncélszekrény kinyitásával, házhoz megyünk, gyorsan és precízen dolgozunk, nem teszünk kárt semmiben. Sőt, még azt is garantáljuk, hogy nem kell mélyen zsebedbe nyúlnod. 

Szabo Denes

Hívj most! 06 20 575-15-95