Széf zárnyitás megoldásai

Széf zárnyitás

Széf zárnyitás

 

Elfelejtette a zárkombinációt? Elveszett a kulcs? Legyen akár üzletember, akár alkalmazott vagy magánember, ha a széf, amiért Ön felel, nem nyílik, ott bizony baj van. Eláruljuk, mi a gyors és sérülésmentes széf zárnyitás titka!

 

Számos különböző típusú széf létezik, azonban egyvalami mindegyikben közös: zárszerkezetük igen összetett és érzékeny műszer. Ezért sajnos akaratlanul is nagy kárt tehetünk benne, ha feszegetjük, erőltetjük, vagy nem céleszközzel próbáljuk meg kinyitni. Mit tehetünk szorult helyzetben? Egy ügyfelünk elmeséli!

 

Szoros határidők

 

„Egy keddi reggelen munkába menet a teendőimet soroltam félhangosan a kocsiban ülve, majd megpróbáltam őket rendszerezni úgy, hogy minél kevesebbet kelljen ingáznom. Nem szeretem a felesleges idő- és pénzpocsékolást. Az lesz a legegyszerűbb – gondoltam – ha reggel beérve elintézem néhány ottani teendőmet, majd kiveszem a széfből az összegeket, amiket ma a különböző ügyfeleimnek, partnereimnek és alvállalkozóimnak terveztem leszállítani vagy befizetni. Útközben valahol szereznem kell egy másik széfet, mert az irodámban lévő már erőst vacakol – emlékeztettem magam a két nappal azelőtti incidensre, amikor már szinte erővel kellett ráfordítanom a kilincset, másként nem zárt volna be. 

Az irodámba érve azt hittem, felrobbanok. Ez a kis fekete doboz, ez az egyszerű kis értéktartó láda nem volt hajlandó kinyílni. Beírtam a kódot, és biztos voltam benne, hogy a megfelelő számkombinációt használtam, mert felvillant a zöld kis fény, hallottam valamiféle kattanást is, bár nem olyat, amilyet szoktam. Aztán megpróbáltam elfordítani a kilincset, de semmi. 

A széf ajtaja zárva maradt, az én fejem felett pedig csak úgy szaladtak a percek, amiket hasznosabban tölthettem volna, mint egy négyjegyű számkombináció ismételt beírogatása. Határidős munkáim voltak, ráadásul ezekhez a határidős munkákhoz szükségem lett volna a pénzre és néhány iratra, amit a problémás kis fémdoboz őrzött becsesen. Tehetetlenségemben levágtattam a földszintre egy kávéért, hiszen köztudott, hogy felpörgeti az agyat. Talán, ha megiszom, lesz valami jó ötletem rá, hogyan nyissam ki a széfet. 

 

Széf zárnyitás James Bond módra

 

Miközben a kávém csepegett az üvegcsészébe, elkezdtem feltúrni a konyhaszekrény fiókjait. Pontosan magam sem tudtam, mit keresek: csak annyit tudtam, hogy vékonynak, hosszúnak és hajlíthatónak kell lennie. Legalábbis a James Bond filmekben ilyeneket használtak az egyszerűbb szobaszéfek kinyitásához. Egyszer csak a kezembe akadt egy darab dróthuzal, a kissé merev fajtából. Emlékeztem rá, hogy Peti az e-cigarettájába használ ilyesmiket, így fejben jegyzetet készítettem, hogy el ne felejtsem megköszönni neki, hogy szanaszét hagyja a dolgait. Most az egyszer jól jött. A kávémat kortyolgatva finoman tekergetni, hajlítgatni kezdtem a drótot, elképzelve, vagyon hogyan jut majd át a széfem zárján, ahová a biztonsági kulcsot kellett volna bedugnom – ha nem hagytam volna el néhány nappal az után, hogy megvettem. Elvégre számkombinációval nyílik, miért kellene nekem hozzá kulcs? 

Hová készülsz betörni? – rángatott ki a sűrű gondolatmenetből Veronika, az irodánk titkárnője. Felvázoltam neki gyorsan a tervemet, miszerint majd ezzel az apró drótdarabbal fogom megmenteni a napomat, az ügyfeleimet és az irodánkat, ráadásul pénzt is spórolok, mert nem kell a zárszerviz csapatát ugrasztani egy ilyen piti kis dolog miatt. Meglepetésemre azonban, ahelyett, hogy lenyűgözötten figyelt volna a zseniális tervemre, Veronika felnevetett.

Komolyan azt hiszed, pénzt spórolsz vele, hogy egy dróthuzallal piszkálod a zárszerkezetet? Egyáltalán, csináltál már ilyet valaha? Mi lesz, ha valamit elrontasz? Például beletöröd a drótot a zárba, ahelyett, hogy kinyitnád? Akkor vehetsz egy új széfet, és a benne lévő dolgaidat is plusz idő és pénz lesz visszaszerezni. Bevallom, a sikertelenségre eddig nem is gondoltam.

Rendben, nagyokos, ha ilyen tapasztalt zárszakember vagy, mit javasolsz, mit tegyek mégis? Nekem még ma kell a pénz a széfből, legkésőbb 4 óra múlva. Ezt, hogy oldanád meg másként?

 

Széf zárnyitás a széfszakértők csapatával

 

Bízd csak rám! – mondta, és visszavonult az asztalához. Felhörpintettem a kávém maradékát, mielőtt utána indultam volna, hogy kiderítsem, miben sántikál. Épp akkor értem az íróasztalához, amikor letette a telefont. 

Szedd össze magad, Főnök! 40 percen belül látogatóid lesznek! – vigyorgott olyan szélesen, mint akit épp most jelöltek Grammy díjra. 

Amíg én a kávémmal voltam elfoglalva, neki eszébe jutott egy hirdetés, amelybe korábbi böngészései során futott bele, és úgy döntött, tesz egy próbát. A hirdetés szövege szerint ezek a szakemberek nemcsak, hogy gyorsak és precízek, de olyan céleszközökkel rendelkeznek, amik segítségével játszi könnyedséggel nyitnak ki bármilyen széfet – sérülés nélkül. Ha tehát hinni lehet nekik, néhány óra múlva mehet tovább a napom az előre tervezettek szerint, meglesz minden, ami a széfben volt, és új széfet sem kell vennem, mert átnézik, mitől szorulhatott a zár. Feldobott hangulatban ültem neki a papírmunkának, míg várakoztunk. 

A szakemberek végül a várakozással együtt is csupán néhány órát vettek igénybe a napomból (ami alatt elvégeztem minden más, irodai feladatot), így a napi rutinom egy kis zökkenő után folytatódhatott is, a széf pedig ismét használhatóvá vált. A biztonság kedvéért felírtam a telefonszámukat, hiszen a széfek szervizelése, átnézése is fontos, mint azt megtudtam ma. Így előzik meg, hogy valaki kizárja magát a saját széféből.”

A diszkréció miatt a neveket és egyes eseményeket megváltoztattunk, de a tények változatlanok: ha akár a legkisebb rendellenességet is tapasztalod széfed működésében, azonnal hívj minket! Budapesten belül maximum 1 óra alatt ott vagyunk és segítünk a széf zárnyitásban, javításban vagy karbantartásban.

Mindegy, hogyan zárult be, mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabo Denes

Hívj most! 06 20 575-15-95