Így zajlik egy fegyverszekrény kulcs nélküli nyitása!

Lássuk a fegyverszekrény kulcs nélküli nyitását!

 

Ha egy házban fegyver van, az legálisan csak megfelelő fegyvertartási engedély mellett lehetséges, a speciális fegyverszekrény beszerzése pedig kötelező hozzá. Ám ha valami miatt nincs meg a kulcs, a szekrény bizony nem nyílik. De nem kell pánikba esni, tudunk segíteni!

 

Miért fontos megfelelően tárolni a fegyvereket?

 

Az előírt szabályok betartása nem csak azért fontos, mert elkerülhetők általuk a büntetések, de elejét vehetjük ezzel az esetleges baleseteknek is. Így illetéktelenek vagy gyerekek egyáltalán nem férhetnek hozzá a fegyverekhez, kizárólag az, aki ért hozzá, és aki jogosan használhatja. Így mindig nyugodtan alhatsz majd. 

 

De mit tegyél, ha eltűnik a kulcs?

 

Bár bagatell hiba, mégis bárkivel előfordulhat, hogy elhagyja valahogy a fegyverszekrény kulcsát, nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor nyúlsz a megszokott helyre, de sehol sem találod a kulcsot. Ne aggódj, előfordul az ilyesmi, ilyenkor nem kell szégyellned ami történt, viszont felejtsd el a filmes betörős jeleneteket és ne próbáld egyedül kinyitni a szekrényedet, hiszen így több kárt csinálhatsz, mint hasznot! Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy szakembert hívsz a helyszínre, aki sérülés nélkül nyitja ki a fegyverszekrényt. 

Ilyenkor fontolóra kell venni a zárcserét is, ha van rá esély, hogy a kulcsot valaki ellopta, és a későbbiekben használni tervezi.

A másik gyakori probléma, hogy a kulcs megvan ugyan, de a zár elromlott, és emiatt nem tudod kinyitni a szekrényt – ilyenkor ugyanúgy a szakember lesz a megoldás.

 

Mi történik a helyszínen, ha a fegyverszekrényt kulcs nélkül kell kinyitni?

 

Ilyenkor szinte minden esetben mechanikai zárnyitásra lesz szükség. Ha minket hívsz, mindent megteszünk azért, hogy roncsolásmentesen nyissuk a zárat, és utána ne kelljen azt kicserélni. Ha javítható, megjavítjuk, de vannak olyan esetek, amikor zárcsere lesz a megoldás – például ha már javíthatatlan, vagy a fent is említett eset áll fenn, hogy valaki másnál van a kulcs.

A Széfszakértők csapata minden esetben megfelelő, speciális szerszámokkal érkezik a helyszínre, a munkánkat teljes diszkréció mellett végezzük. Végeredményképp te újra hozzáférhetsz a lőfegyverekhez, miközben biztonságban is tudhatod azokat a teljesen ép szekrényben. 

 

Érdemes alkalmanként ellenőriztetni a fegyverszekrényt!

 

Évente egyszer akkor is érdemes kihívni egy szakembert, ha semmi baja a fegyverszekrénynek. A rendszeres ellenőrzések segítenek abban, hogy ne érjenek meglepetések, és megkímél attól a kellemetlenségtől, mikor a legrosszabb pillanatban nem nyílik az értékeid őrzője. Így bebiztosíthatod magad, hiszen ha a szakember valami hibát lát, azt rögtön meg is oldja, te pedig nyugodt lehetsz afelől, hogy az értékeidhez más nem, ugyanakkor te bármikor hozzáférhetsz.

Érdemes megelőzni a bajt, és a fegyverhez hasonlóan a fegyverszekrény rendszeres karbantartásáról is gondoskodni, hogy mindig tökéletesen működjön, és soha ne mondjon csütörtököt!

Mindegy, hogyan zárult be, mi zúzás nélkül kinyitjuk neked!

 

Szabo Denes

Hívj most! 06 20 575-15-95