3 dolog, amit tudnod kell a páncélszekrényekről

Páncélszekrények

A páncélszekrények típusai

 

Bármilyen értéket is tartasz az otthonodban vagy a munkahelyeden, biztos, hogy egy páncélszekrénynél keresve sem találhatsz biztonságosabb rejtekhelyet a számára. De nem mindegy, hogy milyet választasz, és azt hol helyezed el! Cikkünkben összegyűjtöttük a 3 legfontosabb tudnivalót a páncélszekrényekről.

 

1. Számos különböző típusa létezik

 

A páncélszekrényeknek számos eltérő fajtája létezik, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. Létezik olyan, amely falba építhető, így akár egy nagyobb méretű kép mögé rejthető, de létezik padlószéf is, amelyet pedig szőnyeggel lehet eltakarni. Emellett az érték méretétől függően válogathatsz kisebb és nagyobb méretű széfek közt is, melyeket szabadon, vagy a bútorba beépítve is használhatsz. Ezeket valamilyen módon majd rögzíteni kell, hogy ne legyen mozdítható. Emellett pedig különbség van a trezorok között aszerint is, hogy az adott széf milyen módszerrel nyitható vagy csukható. 

 

2. Meghibásodás esetén sem kell aggódnod

 

Mint minden, úgy a páncélszekrény is elromolhat, de fontos tudnod, hogy ettől még az értékeid biztonságban lesznek. Szinte soha nem kell attól tartanod ugyanis, hogy nyitva marad, ne tudnád bezárni. Kicsit gyakoribb az ellenkezője, amikor kinyitni nem tudod, így sem te, sem más nem fér hozzá. 

Fontos, hogy ha bármilyen, akár egészen apró meghibásodást észlelsz, fordulj hozzáértőhöz, és ne egyedül próbáld meg megoldani a problémát. A feszegetés, ütögetés csak ront a helyzeten, és a végén vehetsz új széfet. A legtöbb esetben a páncélszekrény roncsolásmentesen nyitható, a zár pedig javítható, vagy cserélhető!

Mikor megérkezik a szakember az otthonodba vagy az irodádba, mindenekelőtt igazolja magát, ezt követően pedig a te értékekhez való jogosultságodat is ellenőrzi, így teljes biztonságban kezdődhet meg a munka. Kollégánk felméri a helyzetet, és elmondja, miként lehet megoldani a felmerült problémát. Elképzelhető, hogy mechanikai zárnyitásra lesz szükség, lehet, hogy zárcsere lesz a megoldás, vagy egyszerűen csak egy hibás alkatrész okozza a problémát, és javítható a meglévő zár. Kollégáink minden esetben megfelelő, speciális szerszámokkal érkezik a helyszínre. Érdemes már a telefonban tisztázni, pontosan milyen széfről van szó és milyen hibajelenséget tapasztalsz, így már rögtön tudjuk majd a helyszínen, mihez kell nyúlnunk. 

A munkánkat teljes diszkréció mellett végezzük olyan finom mozdulatokkal, hogy egy karcolást se ejtsünk a berendezésen.

 

3. Időről-időre fontos ellenőriztetni a páncélszekrényeket

 

2-3 évente akkor is érdemes kihívni egy szakembert, ha semmi baja a páncélszekrénynek. A rendszeres ellenőrzések ugyanis segítenek abban, hogy ne érjenek meglepetések, és megkímél attól a kellemetlenségtől, mikor a legrosszabb pillanatban nem nyílik az értékeid őrzője. Így viszont bebiztosíthatod magad: ha a szakember valami hibát talál, azt rögtön el is hárítja, nyugodt lehetsz tehát, hogy az értékeidhez más nem, ugyanakkor te biztosan hozzáférhetsz. 

Amennyiben mégis bekövetkezne a baj, és páncélszekrény szervizre lenne szükséged, nem kell kétségbe esni: mentsd el most a telefonszámunkat, azonnal tárcsázhatsz minket, mi pedig mielőbb elindulunk a helyszínre. 

 

Szabo Denes

Hívj most! 06 20 575-15-95